Τα Ισπανικά (Español) ή Καστιλιανικά (Castellano) είναι μια ιβηρική ρομανική γλ...

REGISTER COURSES

Price : free
Book the course
Bookings are disabled.

Ισπανικά

Start Date : Not Specified / Finish date : Not Specified

Τα Ισπανικά (Español) ή Καστιλιανικά (Castellano) είναι μια ιβηρική ρομανική γλώσσα. Είναι η ευρύτερα ομιλούμενη ρομανική γλώσσα και σύμφωνα με ορισμένες πηγές, είναι η δεύτερη γλώσσα στον κόσμο σε αριθμό ομιλητών που την έχουν ως μητρική.

Ομιλείται ως πρώτη γλώσσα από περίπου 560 εκατομμύρια ανθρώπους. Θεωρείται η δεύτερη πιθανώς πιο σημαντική γλώσσα μετά την αγγλική σε ό,τι αφορά τον δυτικό κόσμο, χάρη στην αυξανόμενη χρήση της στις ΗΠΑ, της σχετικής επιβολής της στην εκπαίδευση, της αυξανόμενης οικονομίας του ισπανόφωνου κόσμου, της επιρροής της στη μουσική βιομηχανία και την παγκόσμια λογοτεχνία.

Οι Ισπανοί αποκαλούν τη γλώσσα τους εσπανιόλ (Español) όταν τη συγκρίνουν ή την ταξινομούν μαζί με γλώσσες άλλων χωρών, αλλά την αποκαλούν καστεγιάνο (Castellano) από την περιοχή της Καστίλης όταν τη συγκρίνουν με άλλες γλώσσες της Ισπανίας όπως η Γαλικιανή, η Βασκική και η Καταλανική/Βαλενθιανή.


Η Ισπανική διατηρεί πολλά κοινά στοιχεία με τις γλώσσες των όμορων ευρωπαϊκών κρατών. Ως γλώσσα σχετίζεται με αρκετές άλλες σε ό,τι αφορά στη φωνολογία, τη γραμματική και την ορθογραφία. Τα ισπανικά είναι μια από τις επίσημες γλώσσες των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πλειοψηφία των ομιλητών της γλώσσας βρίσκονται στο Δυτικό Ημισφαίριο και την Ισπανία. Το Μεξικό έχει το μεγαλύτερο πληθυσμό ισπανόφωνων (106 εκατομμύρια ομιλητές), ενώ ακολουθούν η Κολομβία (44 εκ.), η Ισπανία (40 εκ.), η Αργεντινή (39 εκ.) κι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (31 εκ.). Τα Ισπανικά αποτελούν επίσημη και πιο σημαντική γλώσσα σε σχεδόν 20 χώρες, πέρα από τις προαναφερθείσες. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα ισπανικά μιλιούνται από το 75% του ισπανόφωνου πληθυσμού, καθώς κι από έναν μικρό, αλλά συνεχώς αυξανόμενο αριθμό ομιλητών, οι οποίοι χρησιμοποιούν τη γλώσσα στο εμπόριο, στον επαγγελματικό τομέα, καθώς και στην πολιτική. Στην Βραζιλία, η Ισπανική γλώσσα έχει αποκτήσει σημαντικότατο κύρος ως δεύτερη γλώσσα μεταξύ νεαρών σπουδαστών και πολλών επαγγελματιών.

Στην Ευρώπη και σε χώρες εκτός της Ισπανίας, τα Ισπανικά ομιλούνται σε ισπανόφωνες κοινότητες μεταναστών, κυρίως στην Ανδόρα, στην Ολλανδία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου υπάρχει μία ισχυρή κοινότητα στο Λονδίνο.

Στην ευρύτερη περιοχή της Ωκεανίας, τα Ισπανικά είναι η έβδομη γλώσσα που ομιλείται περισσότερο στην Αυστραλία, καθώς εκεί υπάρχει ισχυρή ισπανόφωνη κοινότητα (Σίδνεϋ). Ακόμα και στην Ανταρκτική ομιλούνται τα Ισπανικά, όπου οι εδαφικές ιδιαιτερότητες και οι σταθερές βάσεις της Αργεντινής, της Χιλής, του Περού, της Ουρουγουάης και της Ισπανίας σηματοδοτούν την Ισπανική ως επίσημη γλώσσα της περιοχής και των περίκλειστων εδαφών.


Τα PRIMERS δεν θα μπορούσαν να μην έχουν τα κατάλληλα προγράμματα σπουδών για μία γλώσσα τόσο διαδεδομένη στον κόσμο!

 

  Nivel Elemental Nivel Medio Nivel  Superior
Διάρκεια σπουδών  8 μήνες  8 μήνες 8 μήνες
Επίπεδο Α1- Β1  Β2 C2


Nivel Elemental
Επίπεδο: Α1- Β1
Διάρκεια σπουδών: 8 μήνες
Το πρόγραμμα αυτό ξεκινά με τις πρώτες βασικές και στοιχειώδεις γνώσεις πάνω στα Ισπανικά, προχωράει στο επόμενο βήμα ανεβάζοντας το επίπεδο σταθερά και καταλήγει στο τέλος του κύκλου σε ένα μέτριο επίπεδο γνώσης και χρήσης της γλώσσας. Οι σπουδαστές είναι σε θέση να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης που επιθυμούν. Αυτές συμπεριλαμβάνουν το DELE (Diploma de Español  como Lengua Etranjera) του Ισπανικού υπουργείου Παιδείας σε επίπεδο Α2 ή Β1 και το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας σε επίπεδο Α ή Β.

Nivel Medio
Επίπεδο: Β2
Διάρκεια σπουδών: 8 μήνες
Η προετοιμασία σε αυτόν τον κύκλο σπουδών καταλήγει σε καλή γνώση και χρήση της γλώσσας, οι σπουδαστές θεωρούνται ανεξάρτητοι χρήστες των Ισπανικών και είναι σε θέση να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης που επιθυμούν. Αυτές συμπεριλαμβάνουν το DELE σε επίπεδο Β2 και το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας σε επίπεδο Β.

Nivel  Superior
Επίπεδο: C2
Διάρκεια σπουδών:8 μήνες
Αυτός είναι ο τελευταίος κύκλος σπουδών όπου οι σπουδαστές καταλήγουν σε άριστη γνώση και χρήση της γλώσσας. Οι σπουδαστές συμμετέχουν εφόσον το επιθυμούν στις εξετάσεις πιστοποίησης του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας επιπέδου Γ ή στις εξετάσεις DELE C1 ή C2.