Η γαλλική γλώσσα είναι η τρίτη από τις Ρομανικές γλώσσες από άποψη αριθμού ομιλητών ως μητρική γ...

REGISTER COURSES

Price : free
Book the course
Bookings are disabled.

Γαλλικά

Start Date : 26. June 2015, 08:00 / Finish date : 21. June 2016, 08:00

Η γαλλική γλώσσα είναι η τρίτη από τις Ρομανικές γλώσσες από άποψη αριθμού ομιλητών ως μητρική γλώσσα, μετά την ισπανική γλώσσα και την πορτογαλική γλώσσα αλλά η μόνη με δυναμική παρουσία και στις πέντε ηπείρους και η μόνη με 600 περίπου εκατομμύρια ομιλητές ως μητρική, πρώτη ή δεύτερη γλώσσα.

Το 2006 ήταν η 4η ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο με 520 εκατομμύρια ομιλητές. Στην Ευρώπη ομιλείται από 74 εκατομμύρια γαλλόφωνους ως μητρική γλώσσα (Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία). Εκτός Ευρώπης ομιλείται από 10 εκατομμύρια στον Καναδά, 8 στην Αϊτή μαζί με τη γαλλική κρεόλ και από 160 έως 500 εκατομμύρια ομιλητές που τη χρησιμοποιούν ως δεύτερη γλώσσα αλλά και πρώτη όπως μεταξύ άλλων στο Βελγικό Κογκό, στην Ακτή Ελεφαντοστού και στο Καμερούν.

Είναι επίσημη γλώσσα σε διάφορες κοινότητες και οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (στον ΟΗΕ είναι επίσημη γλώσσα μαζί με την Αγγλική, την Ισπανική, την Ρωσική, την Κινεζική και την Αραβική) και η μόνη επίσημη γλώσσα για την Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση.


Πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο τα Γαλλικά (και τα Αγγλικά) θεωρούντο διεθνής γλώσσα, ιδιαίτερα σε πεδία όπως η διπλωματία, lingua franca στο εμπόριο, στη ναυτιλία και στις μεταφορές. Σήμερα παραμένουν μαζί με τα αγγλικά και τα ισπανικά ως ισχυρή γλώσσα στη διπλωματία.

Είναι γεγονός ότι η γνώση της Γαλλικής γλώσσας μπορεί να βοηθήσει όσους την μιλούν να γνωρίσουν σε βάθος πληθυσμούς και ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη. Είναι επίσης γεγονός ότι μεγάλα έργα έχουν γραφτεί στα Γαλλικά και οι γνώστες της γλώσσας έχουν τη δυνατότητα να εντρυφήσουν στα έργα του Βολταίρου, του Μολιέρου, του Ουγκώ, του Καμύ και πολλών άλλων. Ακόμη, γνωρίζοντας τη Γαλλική γλώσσα είναι ευκολότερο να εκτιμήσει κανείς τον θαυμαστό, οξυδερκή και σικάτο Γαλλικό κινηματογράφο που αποτελεί ένα από τα πιο εμπορικά εξαγώγιμα προϊόντα της Ευρώπης.

Τέλος, είναι εύκολα αντιληπτό ότι με τα Γαλλικά να είναι η γλώσσα της διπλωματίας όσοι θέλουν να ασχοληθούν με τις διεθνείς σχέσεις πρέπει να γνωρίζουν τη γλώσσα εξαιρετικά καλά. Το ίδιο ισχύει και για πάρα πολλούς τομείς της βιομηχανίας κατασκευών και μεγάλων έργων, της βιομηχανίας τροφίμων και καλλυντικών αλλά βέβαια και του τουρισμού.


Τα προγράμματα των PRIMERS είναι εδώ για να βοηθήσουν όσους στοχεύουν στη γνώση της Γαλλικής γλώσσας να πετύχουν τους σκοπούς τους.

  Cours Élémentaire Cours Intermédiaire Cours Intensif Cours B2 Cours C1 Cours C2
Διάρκεια σπουδών 5 μήνες (Εαρινό πρόγραμμα),
8 μήνες (Χειμερινό πρόγραμμα)
8 μήνες 9 μήνες (Εντατικό) 8 μήνες 8 μήνες 8 μήνες
Επίπεδο  Α1-Α2 Β1 Α1- Β1 Β2 C1 C2


Cours Élémentaire
Επίπεδο: Α1-Α2
Διάρκεια σπουδών: 5 μήνες (Εαρινό πρόγραμμα), 8 μήνες (Χειμερινό πρόγραμμα)
Για τους αρχάριους στα Γαλλικά, το πρόγραμμα αυτό ξεκινά παρέχοντας τα πρώτα βήματα πάνω στη γλώσσα με τις πρώτες, στοιχειώδης γνώσεις σε γραπτό και προφορικό λόγο. Στη συνέχεια των σπουδών σε επίπεδο Α2, φέρνει τους σπουδαστές ένα βήμα πιο κοντά σε βασικό επίπεδο γνώσης και χρήσης της γλώσσας και τους βοηθάει να εξοικειωθούν ακόμα περισσότερο με τα Γαλλικά.

Cours Intermédiaire
Επίπεδο: Β1
Διάρκεια σπουδών: 8 μήνες
Το πρόγραμμα αυτό καταλήγει σε γνώση και χρήση της γλώσσας σε ένα επίπεδο όπου ο σπουδαστής θεωρείται αρκετά ανεξάρτητος χρήστης των Γαλλικών. Οι σπουδαστές αποκτούν ως το τέλος του κύκλου την ικανότητα για αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, ικανότητα κατανόησης και συμμετοχής σε συζητήσεις για θέματα της επικαιρότητας και την ικανότητα παρουσίασης πληροφοριών και κειμένων γραπτά και προφορικά.

Cours Intensif
Επίπεδο: Α1- Β1
Διάρκεια σπουδών: 9 μήνες (Εντατικό)
Το πρόγραμμα αυτό ξεκινά με τις πρώτες βασικές και στοιχειώδεις γνώσεις πάνω στα Γαλλικά, προχωράει στο επόμενο βήμα ανεβάζοντας το επίπεδο σταθερά και καταλήγει στο τέλος του κύκλου ένα βήμα πριν το Delf B2. Οι σπουδαστές αποκτούν ως το τέλος του κύκλου την ικανότητα για αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, ικανότητα κατανόησης και συμμετοχής σε συζητήσεις για θέματα της επικαιρότητας και την ικανότητα προφορικής και γραπτής παρουσίασης πληροφοριών και κειμένων.

Cours B2
Επίπεδο: Β2
Διάρκεια σπουδών: 8 μήνες
Η προετοιμασία σε αυτόν τον κύκλο σπουδών καταλήγει σε καλή γνώση και χρήση της γλώσσας, οι σπουδαστές θεωρούνται ανεξάρτητοι χρήστες των Γαλλικών και είναι σε θέση να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης που επιθυμούν. Αυτές συμπεριλαμβάνουν το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας σε επίπεδο Β, το DLEF B2, το SORBONNE B2 για όσους ενδιαφέρονται για το δίπλωμα Γαλλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και το TCF του Γαλλικού Υπουργείου Παιδείας το οποίο απευθύνεται σε υποψηφίους που επιθυμούν να αξιολογήσουν το επίπεδο των γνώσεών τους στη Γαλλική για λόγους προσωπικούς, επαγγελματικούς ή σπουδών.

Cours C1
Επίπεδο: C1
Διάρκεια σπουδών: 8 μήνες
Μέσα από αυτόν τον κύκλο σπουδών, οι σπουδαστές καταλήγουν σε πολύ καλή γνώση της Γαλλικής γλώσσας. Θεωρούνται αρκετά έμπειροι με το πέρας του κύκλου και αν κάποιος το επιθυμεί, μπορεί να συμμετέχει στις εξετάσεις πιστοποίησης του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας σε επίπεδο Γ, DALF C1, SORBONNE C1 και το TCF.

Cours C2
Επίπεδο: C2
Διάρκεια σπουδών: 8 μήνες
Αυτός είναι ο τελευταίος κύκλος σπουδών όπου οι σπουδαστές καταλήγουν σε άριστη γνώση και χρήση της γλώσσας. Οι σπουδαστές συμμετέχουν εφόσον το επιθυμούν στις εξετάσεις πιστοποίησης του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας επιπέδου Γ, DALF C2, SORBONNE C2  και το TCF.